Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/ny-livsenergi.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Yoga i Aarhus - Prøv vores hold hos Ny Livsenergi

Yoga

Almindelig yoga

Yogaen er en gammel praksis fra Indien, som kan spores mange tusinde år tilbage.

Ordet ”yoga” kommer af ordet ”yuj” fra sanskrit og betyder ”at forene”. Man siger, at yoga binder hoved, krop, tanker, sindet og sjælen sammen, så vi bliver ”hele” og mere bevidste. Faktisk består yoga af mange elementer, men det vi beskæftiger os primært med på vores normale yogatimer er åndedrættet, yogastillinger og afspænding.

Du har mulighed for at få indblik i nogle af de andre aspekter af yoga på de workshops, vi løbende afholder.

Yoga er både fysisk og mental træning og en transformation for det enkelte individ. Hvis man går ud og spørger mennesker, der dyrker yoga, hvad yogaen betyder for dem, vil du få mange forskellige svar, fordi yoga er, hvad det gør for dig. Det er meget individuelt.
Kort fortalt handler yoga om at styrke kroppen gennem rolige bevægelser. Den styrker vores nervesystem, styrker vores balanceevne, gør vores muskler smidige, træner åndedrættet og skaber balance fysisk og mentalt. Det er hverken mystisk eller religiøst. Det handler om at være til stede her og nu og at skabe overskud og glæde. 

Der findes et hav af forskellige yogaformer – fra de meget rolige og blide til de mere dynamiske og fysisk krævende.
Vi tilbyder en vifte af det hele, så find det hold, som passer til dig her.

Hot yoga

I vores yogasal har vi 10 infrarøde paneler, som varmer rummet op til 37 grader. Vi tænder dem kun, når vi afholder hot yoga.

Den infrarøde varme er en behagelig varme, som har utroligt mange gavnlige fordele for både krop og sind. Når du opholder dig i rummet med de infrarøde varmepaneler, sker der en vibration i cellerne, som skaber en varme indefra og ud. Herved øges blodcirkulationen og stofskiftet i cellerne. Når vores blodcirkulation øges og vores blodkar udvides, styrkes vores hjertefunktion.

Denne proces tillader mere ilt til eventuelle skader. Healingsprocessen fremskyndes, og smerter vil lindres hurtigere. Den infrarøde varme trænger langt ind i kroppen og har en gavnlig effekt på vores muskler, lymfesystem, kirtler, blodkar, organer samt nervesystem. Alt dette sker, imens du blot slapper af under den infrarøde varme. Den infrarøde varme vil øge din svedproduktion, så du på 60 minutter typisk vil svede ca. 1 liter væske. Dette er med til at afhjælpe hurtig afgiftning af toksiner og affaldsstoffer, der har ophobet sig i kroppen. Ydermere øges forbrændingen, så du kan opnå en forbrænding på over 1.000 kalorier på 60 minutter.

Selv om vi lever sundt, kan vi ikke undgå, at nogle af de ting vi indtager og omgiver os med, sætter sig spor i kroppen. Hvis toksiner og affaldsstoffer akkumuleres over længere tid, vil det kunne give sygdom. Gennem den infrarøde varme slipper vi af med disse og booster vores immunforsvar ved, at kropstemperaturen stiger og skaber en ”kunstig” sund feber, som gavner vores sundhed.

Infrarød varme er særlig god til kroniske smerter, som ses ved alle former for inflammation, gigt og andre muskellidelser. Generel stivhed og ømhed, som typisk ses med alderen, bliver desuden mindsket eller fjernet ved hjælp af den infrarøde varme. Varmen, som vi kender det i forbindelse med ophold i sauna, gør, at de døde hudceller bliver fjernet. Den øgede blodcirkulation skaber bedre vilkår for næringsstofferne, så de lettere kan transporteres op til overfladevævet. Derved skabes en naturlig glød og spændstighed i huden.

Pas på, for man bliver hurtigt afhængig 🙂